Opinie użytkowników

Udostępnione poniżej, wybrane opinie/oceny  zostały zamieszczone  przez klientów bezpośrednio na stronie produktu lub przesłane za pomocą poczty elektronicznej. Wszystkie opinie/oceny można również przeglądać na stronach katalogowych produktów.

Dodane: 17.08.2017

Bardzo polecam. Szczególnie z kartą SC-250-05, którą ostatnio dokupiłam (S-550-05). 

Agnieszka

03.08.2017

Dobry wybór, pomaga w zaśnięciu (S-650-02).

Jolanta Terlecka

Dodane 08.08.2017

Ogólnie bardzo dobry produkt (S-650-02). Jest naprawdę przydatny - poprawia jakość snu przy szumach usznych ale nie tylko przy szumach. Duży wybór dźwięków.
Jednak brakuje 24-godzinnego zegara i wskaźnika naładowania baterii, trochę utrudniona wymiana baterii oraz wymiana karty z dźwiękami /trzeba najpierw wyjąć baterie/
Mimo tych minusów produkt warto kupić. Polecam.

Jacek Kępisty

Dodane 16.02.2017

Lubię usypiać przy odgłosach cykad (mam szumy uszne) a w pracach w kuchni towarzyszy mi np.szum fal. Polecam(S-660)

ZAiKS Milena Oksięcka

Dodane 02.02.207

Pełen profesjonalizm. Polecam (Tinnitus Masker)

Dodane: 29.11.2016

Muszę przyznać nie wierzyłam ,że mi  pomoże w zasypianiu (S-650-02),ale stało się inaczej zasypiam i jest lepiej. Dobrze że jest nie duży i mało waży bo mogę zabierać go z sobą,można sobie wybierać muzykę.  Jestem zadowolona zakupu. 

Alina Orłowska

Dodane: 30.08.2016

Rozsądna cena (S-550-05). Dobra funkcjonalność.  Sprawdza się w terapii TRT. Zdecydowanie łatwiej zasypiam, no i szumy nie są tak dokuczliwe. Polecam !

Marta

Dodane: 12.07.2016

Generator (S-650-02) zakupiłam dla syna, który od 3 miesięcy ma szumy uszne. Przez kilka dni sama go testowałam (z ciekawości) i moje wrażenia były bardzo pozytywne. Kilka dźwięków miało przyjemny wpływ na moje samopoczucie. Syn natomiast używa generatora tylko w dzień, w nocy mu przeszkadza i nie jest w stanie przy nim spać. Może jeszcze za krótko go używa, żeby w pełni ocenić zalety tego urządzenia.

Grazyna Kucińska

Dodane: 12.07.2016

Jestem zadowolona z zakupu (BST-100). Mały, lekki, praktyczny, wygodny w użyciu generator dźwięków. W pełni naładowana bateria starcza na około 3 noce. Funkcja bluetooth działa bez zarzutów.

Zuzia

Dodane: 23.06.2016

Produkt (S-650-02) w pełni spełnia swoje zadanie. Szeroki zakres dźwięków i częstotliwości pozwala precyzyjnie dopasować dźwięk do hałasu w głowie.

Jakub

Dodane: 18.06.2016

Bardzo dobry (S-100) . Polecam 

Karol Czajkowski

Dodane: 15.06.2016

Szumy są lżejsze (Calmaspray)  

PWR

Dodane: 16.05.2016

Jestem w pełni zadowolony z użytkowania urządzenia Sound Oasis S-5000. W pełni spełnia pokładane w nim nadzieje,znakomicie tłumi w nocy niechciane dźwięki otoczenia.W dzień pełni funkcję radia oferując dobrej jakości dźwięk.Jedyny minus,rzecz do której można się przyczepić to brak działania radia na zasilaniu z baterii

RAF

 Dodane: 19.09.2015

Towar (S-650-02)  zgodny jak najbardziej z zamówieniem. Bardzo miła i profesjonalna obsługa, troszcząca się o pełne zadowolenie klienta. Polecam.
Beata Ordońska

Dodane: 10.09.2015

Jestem bardzo zadowolona z tego sprytnego urządzenia. Kupiłam go dla córeczki, kiedy była jeszcze niemowlęciem. Budził ją każdy hałas, szczekanie psa, dzwonek do drzwi. Kiedy szła spać, nie mogłam NIC zrobić w domu. Generator właściwie wyeliminował ten problem - hałasy tego typu przestały być problemem. Odejmuję jedną gwiazdkę za jakość niektórych dźwięków, np. dźwięku deszczu - na płycie "Świat dźwięków" i w droższym aparacie (którego słuchałam u siostry) jest o wiele przyjemniejszy dla ucha. Tym niemniej kupiłabym ten aparat drugi raz bez wahania.
Zuzanna Hasikowska

Dodane 10.09.2015

Produkt (S-660)  jest mi bardzo przydatny , ułatwia zasypianie ,zmniejsza poziom szumów usznych i ogranicza stres.
Regina Erle

Dodane 20.01.2015

Dwaj lekarze laryngolodzy , u których usiłowa łem wyleczyć dokuczające mi od szeregu lat szumy uszne stwierdzili, że nie są w stanie mi pomóc. Z pomocą przyszedł mi internet, gdzie natrafiłem na sklep firmy ASTREX, a w nim generator dźwięków typu S-650-02, który używam od kilku dni i nocy. Rewelacja! Szumy odczuwalne za dnia są jakby mniej dokuczliwe, sen przychodzi łatwiej, zaś dżwięki emitowane przez to urządzenie skutecznie neutralizują szum w uszach, który mnie nie budzi. Nawet moja żona śpiąca obok, która nie ma takich dolegliwości jest w pełni zadowolona twierdząc, że śpi się jej jakoś lepiej. Tak więc polecam wszystkim osobom cierpiącym na szumy uszne generator dźwięku S-650-02.
Z poważaniem Ryszard.

Dodane 07.03.14

Generator skutecznie eliminuje dokuczliwość odczuwania szumów usznych. Pozwala zapomnieć o dolegliwości, umożliwia też spokojne zaśnięcie. W domu używam go przez większość dnia i przez całą noc. Szczerze mówiąc, kupiłem go nie bardzo wierząc, że mi pomoże, ale już pierwszego dnia doceniłem jego działanie. Moim zdaniem jest to urządzenie, które może przynieść ulgę każdemu, kto cierpi na szumy uszne. Szczerze polecam.
Marek

Dodane 03.03.14

Trudno uwierzyć, że w końcu tak nieskomplikowane urządzenie (S-660) może pomóc pozbierać się ze spaniem. Koniecznie z poduszką lub z głośnikami. Tematy dźwiękowe na załączonych kartach - rewelacja !
P.B.


Dodane: 23.01.14

Polecam!!!!! (Zauszny generator szumu AcoSound) Stosuję do terapii TRT w celu złagodzenia szumów i nadwrażliwości słuchowej . Generatorami jestem zachwycona, nie jestem w stanie powiedzieć czy każdemu generatory przysłużą się tak samo bo każdy ma inny szum i jest indywidualnym przypadkiem. To co mogę powiedzieć, że zaledwie po tygodniu stosowania zredukowała się moja potworna nadwrażliwość , zaczęłam normalnie funkcjonować  bo znowu zaczęłam rozmawiać z ludźmi (wcześniej głos ludzki potrafił mi sprawić ból) przestał słyszeć jakieś kosmiczne dźwięki dochodzące z komputerów pralek odkurzaczy, drukarek dzięki czemu zaczęłam normalnie funkcjonować w pracy.  Nie boję się wyjść na ulicę i wejść do sklepu gdyż tam dawniej było za głośno. Poza tym zauważyłam, że generatory pozytywnie wpłynęły na ucisk w uchu który odczuwałam do tej pory i uczucie "przytkania" przestałam się krzywić (miałam lekkie zaburzenie równowagi związane z szumem ). Nie umiem powiedzieć jak generatory zadziałają na szumy gdyż terapia jest bardzo długo a ja stosuję je bardzo krótko. Dodam, że jestem pod opieką lekarza laryngologii specjalizującego się w szumach i nadwrażliwości. To bardzo ważne uważam że prowadzenie tej terapii na własna rękę prowadzi tylko do frustracji i wielu błędów.  Dodam tylko , że jestem zachwycona obsługą sklepu . Udzielono mi wielu cennych rad i wsparacia w celu dostosowanie produktu do moich potrzeb. Profesjonalizm w 100%  
Zosia

Dodane: 23.01.14

Bardzo polecam (S-650-02), stosuję w terapii TRT . Początkowo wydawało mi się że wystarczą dźwięki szumów zgrane z internetu w formie mp3 odtwarzane w radiu , czy też przestawienie radia między stacjami, ale przy mojej nadwrażliwości słuchowej słyszałam głównie piski i hałasy które mnie torturowały i przyciągały uwagę, nie wiedziałam czy to dźwięki z mojej głowy czy z radia. W tej chwili stosuje ten generator i jestem bardzo zadowolona. Dźwięk jest naprawdę bardzo czysty i nie ma ryzyka, że coś nagle w nocy przerwie odtwarzanie. Po za tym dźwięków do wyboru jest dosyć dużo i może dobrać takie który odróżnia się od szumu własnego.
Zosia

Dodane: 23.01.14

Stosuje głośniczki wraz z generatorem S-650-02 , to jeden z lepszych zakupów w tym sklepie. Z powodu szumów mam problemy z bezsennością, nie mogłam się przyzwyczaić że nie mogę już spać na boku ( aby nie blokować dźwięków z zewnątrz) w tej chwili przytulam głowę do poduszki, słyszę szum własny a w tle padający deszcz i nie zastawiam się nad tymi dźwiękami.
Zosia

Dodane: 01.05.2013

Witam,
Miałem problemy z zasypianiem i spaniem z powodu uciążliwego sąsiedztwa. Generator nie tylko skutecznie odgrodził mnie od przykrych dźwięków zewnętrznych ale również funkcja ułatwiająca zasypianie zadziałała znakomicie. Dziękuje i polecam wszystkim.
A.C.

Dodane: 15.03.2013

Produkt (Calmaspray) oceniam bardzo pozytywnie. Negatywnie oceniam usługę poczty polskiej (poprzedni zakup) - powinni Panstwo miec alternatywnego uslugodawce.
J.R.

Dodane: 13.02.2013

Polecam ! nie tylko ułatwia zasypianie (okulary Glo to Sleep), co sprawdziłam osobiście ale również umożliwia wyluzowanie się i relaks-dlatego daje maksa.  
Agata

Dodane: 10.09.2012

Witam,
O możliwości zastosowania terapii TRT dowiedziałam się w Instytucie Fizjologii i Patologii Słuchu w Warszawie. Kupiłam dokładnie taki sam generator dźwięków jaki widziałam w Instytucie. Początkowo nie wierzyłam w skuteczność jego działania. Teraz nie wyobrażam sobie normalnego życia bez tego urządzenia. To naprawdę działa. Polecam to rozwiązanie i bardzo kompetentną obsługę sklepu. Zawsze można zadzwonić i uzyskać fachową poradę dotyczącą szumów i sposobu wykorzystania generatora dźwięków.
Jola

Dodane: 20.06.12

Bardzo polecam ten produkt (S-650-02). Ja również kupiłam go z polecenia laryngologa, w którym leczę się z szumów usznych. Polecam zarówno produkt jak i sklep ASTREX
Sylwia

Dodane: 10.04.2012

Szanowni Państwo
Cierpię z powodu szumów usznych od ponad dwóch lat i uważam, że generatory dźwięku to podstawa w ich terapii. Przyspieszają terapię, dostosowanie i powrót do normalnego funkcjonowania, po pewnym czasie szum przestaje się zauważać. Problem pojawia jednak na nowo, kiedy takiego generatora zabraknie, percepcja szumów powraca. Lepiej go mieć, bo gdy jest, podnosi komfort życia.
Pozdrawiam
P.F.

Dodane: 28.12.11

Lubię zasypiać i budzić się słuchając odgłosów natury. Sprzęt jest  super. Mam już 3 karty dźwiękowe. Czy firma Sound-Oasis planuje wydanie  innych nowych kart dźwiękowych ?
Agnieszka